Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witlof uit de oven van Allerhande
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
lage ronde ovenschaal doorsnede ca. 26 cm
Oven
Ingrediënten
▢
2
eieren
▢
6
grote struikjes
witlof
ca. 1 kilo,
▢
1
eetlepel
citroensap
zout,
▢
2
sneetjes
oud witbrood
▢
125
ml
crème fraîche
▢
1
doosje
Italiaanse kruiden
diepvries, Iglo,
▢
50
GR
geraspte Pardano kaas
▢
versgemalen zwarte peper
▢
1
eetlepel
boter
of margarine om in te vetten
Instructies
VoorBereiden:
Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
Onder koud stromend water afspoelen en pellen.
Witlof schoonmaken, wassen en in lengte halveren.
In pan met weinig water, citroen en zout witlof in ca. 10 minuten beetgaar koken.
In vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
Intussen korstjes van brood snijden en brood heel fijn verkruimelen.
In kom eieren fijnprakken.
Crème fraîche, kruiden, kaas, zout en peper erdoor roeren.
Schaal invetten.
Witlof met harten naar midden cirkelvormig in schaal rangschikken.
Ei-kaasmengsel erover verdelen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Broodkruim over witlof strooien.
In midden van oven witlof in ca. 20 minuten goudbruin laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Ovenschotel