Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witlofrolletjes met Mosterdkaas en Ham
Ovenschotel met witlof, ham, mosterdkaas en een romige kaassaus. Comfort food voor koude dagen.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Total time
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
pan
pureestamper
Ingrediënten
▢
1
beker
zure room
▢
1
el
mosterd
▢
1 ½
kg
aardappelen
▢
1 ½
dl
melk
▢
1
zakje
kaassaus
▢
12
plakjes
ham
▢
12
plakjes
mosterdkaas
▢
2
takjes
peterselie
fijngehakt
▢
6
stronken witlof
Instructies
Schil en halveer de aardappelen, kook ze gaar, giet ze af en stamp ze tot een grove puree.
Hak de peterselie fijn en schep dit met zure room, melk en mosterd door de puree.
Kook de witlof 3 minuten, neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schep de puree in de ovenschaal en strijk glad.
Halveer de witlof overlangs.
Leg ham op kaas, leg er een half witlofstruikje op en rol op.
Leg de rolletjes op de puree.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op het zakje en schenk over de witlof.
Schuif de schotel 3-5 minuten in de oven tot de saus goudbruin is.
Strooi er peterselie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Ovenschotel
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter