Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witlofsoep met Prei en Citroen
Een romige witlofsoep met prei en een vleugje citroen, perfect voor de feestdagen. Deze soep is licht, smaakvol en heerlijk als voorgerecht.
Porties:
10
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
staafmixer
Ingrediënten
▢
2
kg
witlof
kern verwijderd, in reepjes
▢
1
ui
fijngehakt
▢
4
preien
het wit, in reepjes
▢
Sap van ½ citroen
▢
2 ½
liter
kippenbouillon
of groentebouillon voor een vegetarische versie
▢
2 ½
dl
slagroom
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
Peterselie
ter garnering
Instructies
Verwarm de boter in een grote pan.
Voeg de witlof, ui, prei en het citroensap toe.
Laat dit mengsel gedurende 10 minuten zachtjes stoven.
Voeg de bouillon toe en laat het geheel nog eens 30 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.
Breng de soep weer aan de kook en voeg de slagroom toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep direct en garneer met verse peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio, die de lichte en romige smaak van de witlofsoep aanvult.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst