Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witlofsoep met zalm
Porties:
6
koppen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kilo
witlof
▢
1
grote
ui
▢
2
el
kristal suiker
▢
2
eetlepels
gedroogde tijm
▢
350
gram
aardappels
▢
1500
ml
water
▢
3
groenten boullion blokjes
▢
4
bosuitjes
▢
200
gram
gerookte zalm
Instructies
Snijd het kontje van de witlof.
Snijd de rest van de witlof in reepjes.
Komt niet erg nou de soep word toch gepureerd.
Snijd de ui in stukjes en schil de aardappels en snijd deze in dobbelsteentjes.
Neem een ruime soep pan en bak in 3 eetlepels olijfolie de witlof, aardappelen, ui, suiker en de tijm voor 15 minuten op hoog vuur.
Roer regelmatig.
Voeg water en boullion blokjes toe en kook het geheel voor 10 minuten.
Snijd de bosuitjes (witte en het groene gedeelte) in ringetjes.
Snijd de zalm in smalle reepjes.
Pureer de soepen maak op smaak met peper en zout.
Serveer de soep met de bosuitjes en de zalm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Zalm