Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witlofsoep van Allerhande
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Ingrediënten
▢
350
g
witlof
▢
2
uien
▢
1
middelgrote
aardappels
kruimig
▢
25
g
boter
of margarine
▢
1
pot
gevogeltefond
380 ml
▢
2
takjes
peterselie
▢
2
tabletten
kippenbouillon
▢
1
bekertje
slagroom
125 ml
▢
zout
▢
versgemalen peper
Instructies
Struikjes witlof wassen, schoonmaken en in reepjes snijden.
Uien pellen en snipperen.
Aardappel schillen, in blokjes snijden en wassen.
In grote pan boter verhitten.
Witlof en ui ca. 5 minuten zachtjes bakken, regelmatig omscheppen.
Aardappel, fond en 6 dl water toevoegen.
Groenten afgedekt ca. 25 minuten zachtjes laten koken.
Peterselie in kommetje fijnknippen.
Bouillontabletten aan soep toevoegen en al roerend oplossen.
Met staafmixer soep pureren.
Soep al roerend opnieuw aan de kook brengen.
Slagroom erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Soep in de diepe borden scheppen en peterselie erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met reepjes ham erdoor geroerd.
Ook te serveren als lunchgerech
Voedingswaarden
Calories:
235
kcal
|
koolhydraten:
9
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
17
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
België