Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witte Aspergequiche met Kaas en Peterselie
Geniet van deze romige witte aspergequiche met kaas en peterselie, eenvoudig te maken in de airfryer. Perfect als lunch of diner!
Porties:
4
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koksmes
kom
springvorm (18 cm)
vork
airfryer
Spatel
Ingrediënten
▢
500
g
asperges
geschild
▢
4
plakjes
bladerdeeg
▢
Paneermeel
naar smaak
▢
4
eieren
▢
200
ml
crème fraîche
▢
100
g
geraspte graskaas of jonge kaas
▢
2
el
peterselie
fijngehakt
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
Instructies
Snijd de asperges in stukjes van 5 cm.
Kook ze in een bodem water met zout in 15 minuten beetgaar.
Vet de springvorm in en bekleed hem met het bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg en bestrooi het met een beetje paneermeel.
Klop de eieren los in een kom en meng er de crème fraîche, geraspte kaas, peterselie, zout en peper naar smaak door.
Laat de asperges goed uitlekken en verdeel ze gelijkmatig over de deegbodem.
Schenk het ei-roommengsel over de asperges in de vorm.
Bak de quiche 30 minuten in de airfryer op 180°C.
Serveer de quiche warm, eventueel met een extra garnering van peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Internationaal