Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witte bonensoep
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
timbaaltjes
ingevette / of kleine kopjes
Ingrediënten
▢
75
gram
snelkookrijst
▢
¾
liter
kippenbouillon
van tablet
▢
150
gram
kipfilet
in reepjes
▢
1
klein blik
witte bonen
uitgelekt
▢
zout
peper
▢
1
eetlepel
peterselie
fijngesneden
▢
2
stengels
bleekselderij
in plakjes
▢
½
ui
gesnipperde
▢
21/2
eetlepel
olijfolie
▢
1
kleine
courgette
in blokjes
▢
1
blik
gepelde tomaten
400 gr
▢
1
theelepel
oregano
gedroogde of verse
Instructies
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Roerbak de ui in een wok ± 5 minuten in 11/2 eetlepel olie.
Voeg de courgette en de bleekselderij toe en bak ze ± 5 minuten mee.
Roer de tomaten, de bouillon en de oregano erdoor, breng de soep aan dekook en laat ± 10 minuten koken.
Roerbak de kip in 1 eetlepel olie ± 5 minuten.
Roer de kip, de bonen, zout en peper door de bouillon, verwarm alles goed en bestrooi met peterselie.
Vul de timbaaltjes met de rijst,stort de rijst in het midden van een diep soepbord en schenk de soep eromheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Italië