Witte chocolademousse met frambozen en sinaasappelrasp
Een verfijnd dessert van zijdezachte witte chocolademousse met een frisse topping van frambozen en een vleugje sinaasappel. Perfect voor elke speciale gelegenheid.
Meng de frambozen met 50 g basterdsuiker en 1 eetlepel sinaasappellikeur.
Laat ze ontdooien.
Verwarm de helft van de slagroom in een steelpan op laag vuur.
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
Voeg het vanillemerg, de sinaasappelrasp en de overige 2 eetlepels sinaasappellikeur toe aan de slagroom.
Roer de witte chocolade door de warme room tot deze volledig is gesmolten.
Haal de pan van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes uit en los deze op in het warme chocoladeroommengsel.
Laat afkoelen in een bak met koud water, roer af en toe door, tot het lobbig wordt.
Klop het eiwit tot stijve pieken en voeg de overige 50 g suiker geleidelijk toe.
Klop de resterende slagroom bijna stijf.
Spatel voorzichtig het afgekoelde chocolademengsel door het opgeklopte eiwit en voeg daarna de slagroom toe.
Meng tot een glad geheel.
Verdeel de mousse over vier schaaltjes en dek af met plasticfolie.
Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Schep de ontdooide frambozen en het vrijgekomen vocht over de mousse vlak voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Garneer met extra sinaasappelrasp of verse muntblaadjes voor een frisse uitstraling.Wijnadvies:Een licht mousserende dessertwijn, zoals Moscato d'Asti, past uitstekend bij de zoete tonen van de witte chocolade en de frisse smaak van de frambozen.