Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witte kool met kerrie
Een kruidige stoofschotel van witte kool met gehakt en kerrie, een smaakvolle en makkelijke maaltijd.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
1
el
bakboter
▢
1
verkruimelde groentebouillontablet
▢
1
koffielepel
ketchup
▢
1
el
zachte kerriepoeder
▢
500
g
gehakt
▢
Sambal
naar smaak
▢
2
klontjes suiker
▢
4
tomaten
▢
1
ui
▢
½
witte kool
Instructies
Fruit het gehakt rul in de bakboter.
Voeg de fijngehakte ui toe en fruit deze kort mee.
Voeg de fijngeschaafde witte kool en de tomaten in stukken toe.
Breng op smaak met kerriepoeder, sambal, ketchup, bouillontablet en suiker.
Dek af en laat ± 30 minuten sudderen, af en toe omscheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gebakken aardappeltjes.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
/
Vlees
Land van herkomst
Azië
/
Fusion
/
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden