Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Wittebonensalade met artisjokken
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pot
witte bonen
netto 350 g, AH,
▢
1
blikje
artisjokharten
netto 185 g, Royal Mail,
▢
1
rode ui
▢
1
takje
tijm
zakje á 15 g,
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
zout
versgemalen zwarte peper
▢
10
zwarte olijven zonder pit
potje, Drossa,
▢
1
takje
peterselie
Instructies
VoorBereiden:
Witte bonen in zeef afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
Artisjokharten laten uitlekken en in vieren snijden.
Bonen en artisjokharten in schaal doen en door elkaar scheppen.
Ui pellen en snipperen.
Tijmblaadjes van takje nemen.
Olie verhitten en ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
Citroensap, wijn en tijm toevoegen en ca. 5 minuten tegen de kook aan verwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper en door bonen scheppen (= bonensalade).
Bonensalade afgedekt ca. 30 minuten op koele plaats zetten, af en toe omscheppen. Intussen peterselie in kleine plukjes verdelen.
Bereiden: :
Salade garneren met olijven en peterselie.
Serveren met warm stokbrood of ciabatta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Groenten
/
Lunch
/
Salade
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch