Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wok garnalen met rijstsalade
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
400
gram
rijst
basmati
▢
wok olie
▢
3
lenteui
▢
400
gram
garnalen
▢
600
gram
wokgroenten
met paprika
▢
woksaus Indonesische zoete soja
▢
3
eetlepel(s)
koriander
▢
1
limoen
Instructies
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook met wat ketjap.
Voeg de rijst toe en kook deze in 8 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Laat de rijst daarna zonder deksel koud worden onder regelmatig omscheppen.
Was en snijd de lente-uitjes in schuine plakken.
Wok de garnalen in 2 minuten en wok daarna de groenten mee tot ze beetgaar zijn.
Voeg de woksaus toe en laat alles 1 minuut intrekken.
Meng in een grote kom de rijst met de lente-uitjes en de koriander.
Boen de limoen schoon en rasp de schil boven de rijst.
Breng evt. op smaak met wat zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Roerbakken / Wokken
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Oosters