Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wok met varkensgebraad en groenten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
600
g
varkensgebraad
▢
1
rode ui
▢
1
bosje
lente-uitjes
▢
200
g
sojascheuten
▢
200
g
peultjes
of sperzieboontjes / diepvries
▢
200
g
champignons
▢
1
kleine
broccoli
▢
1
paksoi
▢
sesamolie
▢
1
flesje
sojasaus
▢
2
blaadje(s)
laurier
▢
enkele
korianderbolletjes
▢
gemberpoeder
▢
gemberolie
▢
oestersaus
▢
peper
Instructies
Snij het varkensvlees in kleine blokjes.
Doe het in een kom met de sojasaus, laurier, korianderbolletjes en een mespunt gemberpoeder.
Dek af en laat een paar uur - of beter nog een nacht - marineren.
Snij de gepelde ui in ringen.
Snipper de lente-uitjes fijn.
Spoel de sojascheuten onder de koudwaterkraan.
Blancheer de peultjes of de boontjes 2 minuten in gezouten water.
Snij de champignons in plakjes.
Verdeel de broccoli in roosjes.
Snij de paksoi in reepjes.
Roerbak het vlees en de ui 3 minuten in sesamolie.
Doe er de peultjes (of boontjes), de champignons en de broccoli bij.
Roerbak 2 minuten.
Voeg de paksoi en de sojascheuten toe en roerbak 2 minuten.
Doe er de lente-uitjes bij en roerbak 1 minuut.
Kruid naar smaak bij met peper.
Werk af met een theelepel oestersaus en een likje gemberolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Werk af met een theelepel oestersaus en een likje gemberolie.
Serveer met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Roerbakken / Wokken
/
Varkensvlees
/
Vlees