Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wontonsoep van Allerhande
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
175
g
kipfilet
in stukjes
▢
125
g
tijgergarnalen
rauw en gepeld (zak 500 g, diepvries), ontdooid
▢
1
bosui
zakje 3 stuks, in ringetjes
▢
1
tl
droge sherry
▢
2
tl
sojasaus
▢
1
tl
sesamolie
flesje 250 ml
▢
½
pak
filodeeg
a 10 vellen, dieprvies, ontdooid
▢
1½
liter
kippenbouillon
van tabletten
▢
100
g
eiermie
▢
½
zak
panklare spinazie
(a 300 g)
▢
1
el
oestersaus
flesje 250 ml
▢
1
el
gembersiroop
flesje 250 ml
Instructies
Hak in de keukenmachine de kip, garnalen en bosui fijn.
Meng de sherry, sojasaus, sesamolie en peper en zout naar smaak erdoor.
Vouw de filodeegvellen open, stapel ze op en snij er 9 vierkanten uit.
Schep op elk van de 45 vierkantjes 1 volle tl kipmengsel.
Bestrijk de randen van de vierkantjes met water, vouw ze diagonaal dicht, en vouw de punten tot envelopjes naar binnen.
Leg de wontons op een met bloem bestoven schaal.
Breng een pan ruim water aan de kook en kook de wontons met 15 tegelijk 3 min.
Laat ze in een vergiet uitlekken.
Breng in een soeppan de bouillon aan de kook.
Kook hierin de mie 4 min.
Schep de wontons, spinazie, oestersaus en gembersiroop erdoor.
Verwarm de soep nog heel even en breng op smaak met peper en zout.
Schep de soep in 4 ruime kommen en serveer met eetstokjes.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
39
g
|
Protein:
23
g
|
Vet:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep