Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wortel-aardappelkoeken met asperges in gerookte zalm
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eieren
▢
2
eetlepel(s)
bloem
▢
50
gram
sesamzaadjes
▢
50
gram
geraspte kaas
▢
300
gram
wortelen
▢
200
gram
vastkokende aardappelen
▢
zout
peper
▢
30
gram
boter
of olie om in te bakken
▢
20
groene asperges
▢
200
gram
gerookte zalm
kruidenmayonaise:
▢
200
gram
mayonaise
▢
100
gram
yoghurt
▢
verse
groene kruiden: bieslook
peterselie
▢
peper
zout
Instructies
De eieren, de bloem, de sesamzaadjes en de kaas in een kom tot een mooie gladde massa roeren.
Wortelen en aardappelen schillen, wassen en grof raspen.
Meng dit door het ei-mengsel en breng alles op smaak met peper en zout.
Doe wat boter of olie in een grote koekenpan.
Met 2 eetlepels porties maken en deze in de pan ongeveer 2-3 minuten aan beide kanten bruinbakken.
Druk de koekjes een beetje vlak zodat ze niet uit elkaar vallen.
Warm houden op een bord.
Kruidenmayonaise:
meng de mayonaise met de yoghurt, de groene kruiden en wat peper en zout.
Rol per persoon 5 asperges in plakjes gerookte zalm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten