Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wortel courgettetaartje
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
deegroller
4 lage taartvormpjes á doorsnede ca. 11 cm
Ingrediënten
▢
100
g
bloem
▢
100
g
magere kwark
▢
2
eetlepels
Parmezaanse kaas
▢
2
eetlepels
geroosterde sesamzaadjes
Zonnatura,
▢
1
eetlepel
olie
▢
zout
▢
1
winterpeen
ca. 200 g,
▢
1
courgette
ca. 200 g,
▢
25
g
boter
of margarine,
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
1
theelepel
tijm
▢
½
theelepel
suiker
▢
versgemalen zwarte peper
▢
1
eetlepel
boter
of margarine om in te vetten
▢
1
eetlepel
bloem
om te bestuiven
Instructies
VoorBereiden:
In kom bloem met kwark, kaas, sesamzaadjes, olie en mespunt zout door elkaar mengen.
Met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden.
In koelkast deeg afgedekt ca. 30 minuten laten rusten.
Intussen winterpeen en courgette schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
Deeg in 4 gelijke stukken verdelen en uitrollen tot ronde lapjes van ca. 15 cm doorsnede. Vormpjes invetten.
Elk vormpje bekleden met 1 deeglap, hierbij randen goed aandrukken.
Overtollig deeg langs randen afsnijden.
Met vork gaatjes in bodems prikken.
Taartbodems tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
In midden van oven taartbodems in ca. 10 á 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
Intussen in pan boter smelten.
Peen- en courgetteblokjes erdoor scheppen.
Toevoegen: citroensap, tijm, suiker, zout en peper.
Peen en courgette afgedekt in ca. 4 á 5 minuten zachtjes gaar smoren.
Vocht onafgedekt in ca. 1 minuut laten verdampen.
Taartbodems uit oven direct uit vormpjes nemen en over vier borden verdelen.
Wortel-courgettemengsel erin scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hartige taart