Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Wortel Gembersoep
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
wachttijd
20
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Blender
Ingrediënten
▢
400
gram
bospeen
▢
2
grote
aardappels
▢
2
uien
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
cm
verse gember
▢
1
groentebouillonblokje
▢
1
theelepel
kerrie
▢
1
theelepel
kurkuma
▢
1
liter
water
▢
bosje
koriander
Instructies
Was de penen en snijd ze in stukken van ongeveer 1 cm breed.
Schil de aardappels en snij deze in, ongeveer, gelijke stukken als de peen.
Snipper de ui en kneus de knoflook.
Bak de ui en knoflook in een soeppan met de olijfolie totdat ze glazig zijn.
Schil de gember en rasp deze boven het ui- en knoflookmengsel.
Verkruimel 1 bouillonblokje erover en voeg de kerrie, kurkuma, peen en aardappel toe.
Even goed omroeren en dan kan het water erbij.
Breng de soep aan de kook en laat het zo’n 20 minuten zachtjes koken.
Blender de soep tot het de gewenste dikte heeft en serveer de soep met gehakte verse koriander.
Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch