Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wortel met bosui uit de oven
Naar een recept van Dekamarkt; dit is mijn versie daarvan.
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ovenschaal ovaal
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
theelepel
djinten
gemalen komijn
▢
Grof zeezout
▢
50
gram
hazelnoten
▢
1
eetlepel(s)
tijm
verse
▢
8
bosuitjes
▢
1
bos
wortelen
▢
zwarte peper
Instructies
Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
Hak de hazelnoten grof.
Schil de wortelen met een dunschiller en snijd het puntje er af, laat een stukje groen van een cm zitten.
Snijd de worteltjes van de bosuitjes af en snijd aan de groene kant een cm van de uiteinden.
Snijd de worteltjes van de bosuitjes af en snijd aan de groene kant een cm van de uiteinden.
Verdeel de worteltjes en de bosui in de ovenschaal.
Schep in een kommetje de tijm met de hazelnoten, een theelepel grof zeezout, een theelepel versgemalen zwarte peper en de komijn door elkaar.
Strooi dit mengsel over de bosui.
Sprenkel de olijfolie er over.
Doe aluminiumfolie erover.
Rooster de wortelen en bosuitjes in de oven in 45 minuten tot ze beetgaar zijn en licht kleuren, schep ze af en toe om.
Na 45 minuten haal de aluminiumfolie eraf een rooster nog 15 minuten de groenten zonder de folie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------