Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wortel uiensoep
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
500
gr
hutspotgroenten
panklare
▢
2
aardappels
vastkokend,
▢
2
vleesbouillontabletten
▢
2
laurierblaadjes
▢
2
stukjes
foelie
▢
1
rookworst
350 g,
▢
zout
▢
versgemalen zwarte peper
Instructies
In grote pan olie verhitten.
Hutspotgroenten ca. 4 minuten zachtjes fruiten.
Intussen aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.
Aan hutspotgroenten toevoegen:
aardappelblokjes, 1 liter water, bouillontabletten, laurierblaadjes en foelie.
Aan de kook brengen en geheel in ca. 15 minuten zachtjes gaarkoken.
Rookworst in plakjes snijden.
1/4 Deel van hutspotgroenten en aardappels (met schuimspaan) uit soep op bord scheppen.
Rest van groenten en bouillon met staafmixer tot glad gebonden soep pureren.
Rookworst en rest van groenten erdoor roeren.
Soep nog ca. 2 minuten doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper.
Overdoen in soepkommen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vlees