Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wortelen uit de oven met sinaasappelsap
Soms verzin ik zelf iets en dit is dus zoiets...
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
ovenrtijd
40
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenschaal
Ingrediënten
▢
1
Handvol
wortelen
of meer naar behoefte van een bos wortelen
▢
Grote
krielaardappelen naar behoefte
▢
2
bosuien
▢
½
sinaasappel
▢
olijfolie
▢
knoflookpoeder
▢
piri-piri-kruiden
▢
zout
▢
ketoembar
▢
1
theelepel
verse tijmblaadjes
▢
1
eetlepel(s)
peterselie
Instructies
Verwarm de oven voor op ca. 180 graden Celsius.
Schrap de wortelen en snijd ze de grote in de lengte doormidden.
Was de wortelen en laat uitlekken.
Snijd de aardappel op ongeveer de zelfde dikte.
Schil kan eraan blijven.
Snijd de wortels van de bosui eraf en verwijder de harde groene bladeren.
Snijd de bosui in de lengte doormidden.
Pers de sinaasappel uit in een kom en voeg de olie, knoflookpoeder, piri-piri-kruiden, zout, ketoembar en tijm toe.
Leg de wortelen en aardappelen in een ovenschaal en schenk hierover het sinaasappelmengsel.
Zet dit zo'n 40 minuten in de oven en keer af en toe om.
Het lekkerst is het als de wortelen nog een beetje stevig zijn.
Serveer de wortelen en aardappelen bestrooid met de peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een slavink of iets dergelijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Ovenschotel
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch