Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wortelkaasballetjes met rode peper
Porties:
16
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
cocktailprikkers
Keukenmachine
keukenpapier
Frituurpan
Ingrediënten
▢
150
g
worteljulienne
▢
½
rode peper
in reepjes
▢
3
bosuitjes
in ringetjes
▢
80
g
geraspte oude kaas
▢
1
groot
ei
losgeklopt
▢
1½
eetlepel
bloem
▢
zout
▢
6
eetlepels
paneermeel
▢
frituurolie
Instructies
In keukenmachine brood fijn verkruimelen.
Worteljulienne, rode peper en bosui toevoegen en (met pulse-knop) in 2-3 korte stoten alles goed mengen.
Kaas, ½ deel van ei en bloem erdoor mengen.
Op smaak brengen met zout.
Goed door elkaar kneden tot stevig, samenhangend mengsel.
Zo nodig meer bloem of ei toevoegen.
Wortelmengsel tot ca. 16 kleine balletjes vormen. Balletjes door paneermeel rollen. In frituurpan olie verhitten tot 175 °C.
Wortelballetjes met ca. 8 tegelijk in ca. 3 minuten goudbruin en gaar frituren.
Laten uitlekken op dikke laag keukenpapier.
Serveren op schaal met cocktailprikkers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Kaas