Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wortelquiche van Hetty van Es
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
bakvorm
Ingrediënten
▢
1
rol bladerdeeg
of de bladerdeeg van Tante Fanny
▢
8
wortels
in vieren gedeeld en geblancheerd
▢
2
lange sjalotten
in vieren gedeeld
▢
2
pakjes crème fraîche
à 150 g
▢
3
eieren
▢
2
knoflookteentjes
gehakt
▢
100
g
olijven
grof gesneden
▢
12
salie blaadjes
▢
½
tl
zout
peper, nootmuskaat
Instructies
Bereid het deeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderverwarming.
Vet de bakvorm in, leg het bladerdeeg erin en druk het goed vast.
Snijd de randen die niet in de vorm passen er af.
Leg de geblancheerde wortels, de sjalotten en de olijven in lagen op de bladerdeegbodem.
Meng de crème fraîche met de knoflook en kruid het met zout, peper en muskaat.
Giet de crème fraîche nu over de groente en strooi de salie blaadjes over het geheel.
Bak de wortelquiche met 180° C boven-/onderverwarming in ca. 40 min goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch