Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wortelquiche met Sjalotten en Salie
Deze smaakvolle wortelquiche met sjalotten, olijven en een romige crème fraîche vulling, afgewerkt met salieblaadjes, is een perfecte vegetarische keuze voor lunch of diner. Het knapperige bladerdeeg maakt het helemaal af!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
Oven
snijplank
koksmes
Koekenpan
Spatel
bakvorm
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
8
wortels
in vieren gedeeld en geblancheerd
▢
2
lange sjalotten
in vieren gedeeld
▢
2
pakjes
crème fraîche
à 150 g
▢
3
eieren
▢
2
teentjes
knoflook
gehakt
▢
100
g
olijven
grof gesneden
▢
12
salieblaadjes
▢
½
tl
zout
▢
½
tl
peper
▢
½
tl
nootmuskaat
Instructies
Bereid het bladerdeeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
Vet de bakvorm in en leg het bladerdeeg erin, druk het goed aan en snijd de overhangende randen af.
Leg de geblancheerde wortels, sjalotten en olijven in lagen op de bladerdeegbodem.
Meng de crème fraîche met de gehakte knoflook en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Giet het crème fraîche-mengsel over de groenten en strooi de salieblaadjes eroverheen.
Bak de wortelquiche in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende ca.
40 minuten totdat de quiche goudbruin en gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Lunch
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Moederdag
/
Picknick
/
Verjaardag