Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wortelsoep met pepernoten van gehakt
Snel te maken / AllerHande november 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
pepermolen
staafmixer
Ingrediënten
▢
1
grote
winterpeen
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
100
ml
sinaasappelsap
▢
750
ml
kippenbouillon
van tablet
▢
1
schaaltje
rundersoepballetjes
verse ca. 200 g
▢
versgemalen zwarte peper
▢
4
eetlepel(s)
slagroom
Instructies
Winterpeen schoonmaken en in plakken snijden.
In soeppan 1 eetlepel olie verwarmen en wortelplakjes 5 minuten zachtjes bakken.
Sinaasappelsap en bouillon erbij schenken en met deksel op pan aan de kook brengen.
Soep 10-15 minuten zachtjes laten doorkoken.
Intussen soepballetjes iets platter drukken, tot vorm van pepernoot.
Beetje grove peper erboven malen.
In koekenpan rest van olie verwarmen en gehaktballetjes in 5 minuten bruinbakken,
Halverwege voorzichtig keren.
Staafmixer in pan zetten en soep pureren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Soep in vier diepe borden scheppen en gehaktballetjes erover verdelen.
Slagroom door soep roeren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Soep
/
Vlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Sinterklaas