Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Worteltjes met ui en salie
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
Ingrediënten
▢
1
bos
worteltjes
▢
1
laurierblad
▢
1
takje
tijm
▢
3
takjes
peterselie
▢
3
sjalotjes
▢
3
bosuitjes
▢
6
blaadjes
salie
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
theelepel
suiker
▢
200
g
doperwtjes
diepvries, pak á 300 g, AH,
▢
zout
peper
Instructies
VoorBereiden:
Worteltjes wassen en halveren.
Laurierblad, tijm en peterselie met dik garen tot boeketje binden.
Sjalotjes pellen en snipperen.
Bosui schoonmaken en in ringen snijden.
Salieblaadjes in smalle reepjes snijden.
Bereiden:
In wok of hapjespan olie verwarmen.
Wortel, sjalot en bosui al omscheppend ca. 3 minuten bakken zonder dat ze bruin kleuren. Kruidenboeketje en helft van salie toevoegen.
Ca. 11/2 dl warm water en suiker toevoegen.
Wortelmengsel afgedekt in ca. 20 minuten gaar stoven.
Laatste 10 minuten erwtjes laten meekoken.
Eventueel kookvocht afgieten, boeketje verwijderen.
Op smaak brengen met zout, peper en rest van salie.
Serveren met bijvoorbeeld gegrilde lamskoteletjes met tijmboter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten