Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Woudbonensalade
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
gekookte reade krobbe
bepaald soort woudbonen* )
▢
270
gram
zure appel
granny smith of goudrenet
▢
1
banaan
▢
150
gram
tomaten
▢
150
gram
studentenhaver
▢
2
deciliter
dressing mager
▢
½
dl
gemberstroop
▢
1
el
grove mosterd]
▢
20
slagen met de pepermolen
▢
zout naar behoefte
▢
1
mandarijn
▢
1
eetlepel
cranberrycompote
▢
2
eieren
of meer
garnering
▢
druiven zonder pit
▢
veel trosjes rode bessen
▢
slabladeren
Instructies
Week de reade krobben *) een nacht in ruim water.
Kook de bonen. (Ze moeten nog een beet hebben.)
Afgieten en direct met saus mengen als ze nog warm zijn, dus dressing of mayonaise vermengen met mosterd, gembernat en eventueel cranberrycompote.
Studentenhaver grof hakken en toevoegen.
Op smaak maken met zout en peper.
Blokjes appel pas toevoegen voor het serveren.
Serveren op slabladeren en garneren met een hardgekookt ei en fruit.
Vlak voor het garneren halve schijfjes banaan door de salade mengen.
Het voegt een aromatische smaak toe.
Ze worden echter gauw bruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland