Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Xiashaomai
dimsums met garnalengehaktvulling
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
gedroogde
Chinese paddestoel
▢
75
gram
garnalen
gepelde
▢
1
ei
▢
100
gram
varkensgehakt
▢
1
theelepel
lichte sojasaus
▢
½
theelepel
sesamolie
▢
½
theelepel
zout
▢
½
theelepel
suiker
▢
1
theelepel
maïzena
▢
2
worteltjes
▢
20
dimsum deeglapjes
▢
peper
Instructies
Paddestoel 15 min. in heet water weken.
Garnalen afspoelen onder koud stromend water en uit laten lekken.
Van paddestoel steel verwijderen.
Paddestoel en garnalen heel fijn hakken of pureren.
Ei splitsen en eiwit loskloppen.
Dan ineens kom het gehakt, paddestoel garnalen, helft van eiwit, sojasaus, sesamolie, zout, peper, suiker en maïzena bij elkaar doen.
Alles goed mengen.
Worteltjes grof raspen.
Deeglapjes vullen met garnalen gehaktmengsel en garneren met wortel.
Zie verder basisrecept dimsums.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Vis
/
Vlees
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Indonesië