Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Yaoguo Rouding
varkensvlees met paprika en cashewnoten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
hamlappen
▢
4
gedroogde
chinese paddenstoelen
▢
1½
theelepel
suiker
▢
1
theelepel
rijstwijn
of droge sherry
▢
3
theelepel
maïzena
▢
2
lente-uitjes
▢
1
rode paprika
▢
1
groene paprika
▢
1
theelepel
bouillonpoeder
▢
1
theelepel
sojasaus
▢
3
dl
olie
▢
2
tenen
knoflook
▢
zout
▢
100
gram
cashewnoten
ongebrande
▢
peper
Instructies
Paddenstoelen 30 min. in heet water weken.
Vlees in kleine stukken snijden.
Dan rijstwijn, ½ theelepel zout, 1 theelepel suiker en 2 theelepels maïzena samenvoegen en het vlees hierdoor scheppen en 20 min. laten staan.
Lente-uitjes in dunne ringen en paprika's in stukjes snijden.
Maak een sausje van bouillonpoeder, sojasaus, ½ theelepel zout, ½ theelepel suiker, peper, 1 theelepel maïzena en ¾ dl water.
Olie verhitten en vlees in 3 min. bruin en gaar frituren. Uit de pan of wok scheppen en laten uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
In dezelfde olie de cashewnoten in 1 min. goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken.
De olie in een kom schenken.
Paddenstoelen laten uitlekken, stelen verwijderen en hoeden in stukjes snijden.
Schaal voorverwarmen. 2 eetlepels olie verhitten en de lente-uitjes, paprika en paddenstoelen 3 min. roerbakken en knoflook erboven uitpersen.
Sausje nogmaals doorroeren en al roerende aan de groenten toevoegen.
Blijf roeren tot een licht gebonden saus is verkregen.
Vlees erdoor scheppen en in 2 min. door en door heet laten worden.
Wel af en toe omscheppen.
Dan in de warme schaal scheppen en de cashewnoten erover strooien.
Direct opdienen of warm houden op een rechaud.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië