Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zaans vloerbrood met tapenade
Aller Hande 1996
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
2
eieren
▢
50
g
zwarte olijven zonder pit
▢
3
ansjovisfilets
▢
1
eetlepel
kappertjes
potje, Royal Mail,
▢
1
theelepel
mosterd
▢
2 ½
eetlepel
olijfolie
▢
½
theelepel
Provençaalse kruiden
▢
versgemalen zwarte peper
▢
½
blikje
tonijn naturel
á netto 185 g, John West,
▢
2
sneetjes
bruin Zaans vloerbrood
▢
1
takje
peterselie
Instructies
Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
Intussen in keukenmachine olijven, ansjovisfilets, kappertjes, mosterd, olie, Provençaalse kruiden en peper grof pureren, zodat samenhangend mengsel ontstaat (= tapenade).
In zeef tonijn laten uitlekken en in kleine stukjes verdelen.
Brood licht roosteren.
Intussen eieren onder koud water afspoelen, pellen en in plakjes snijden.
Van peterselie toefjes afnemen.
Brood besmeren met ca. 1 1/2 eetlepel tapenade.
Tonijn erover verdelen.
Garneren met plakjes ei en toefjes peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Brunch
/
Cake
/
Lunch
Jaargetijde:
Snel te maken