Roer in een grote kom de bloem, de suiker en het bakpoeder door elkaar.
Voeg de in stukjes gesneden boter, het ei en de melk toe.
Kneed alle ingrediënten met je handen tot een glad en stevig deeg.
Maak een bal van het deeg, wikkel deze in plasticfolie.
Leg het deeg 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 5 mm dik.
Steek koekjes uit met een steekvormpje.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk ze met wat in melk opgelost eigeel.
Maak met een vork strepen op de koekjes.
Bak 10 à 15 minuten tot de koekjes licht goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de koekjes bij een kopje koffie of thee en bewaar ze luchtdicht voor een knapperige beet.Wijnadvies: Combineer met een glas zoete dessertwijn zoals Sauternes voor een elegante traktatie.