Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Zachte kabeljauw met courgette uit de Römertopf
Een smaakvolle ovenschotel met zachte kabeljauw, verse groenten en gesmolten kaas, langzaam gegaard in een traditionele Römertopf.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
deegroller
Oven
römertopf
snijplank
scherp mes
Ingrediënten
▢
100
g
geraspte 20+ kaas
▢
2
eetlepels
fijngesneden selderij
▢
3
ontvelde tomaten in blokjes
▢
600
g
kabeljauwfilet
▢
Peper
▢
Zout
▢
1
ongeschilde courgette in kleine blokjes
Instructies
Dompel de Römertopf ongeveer 15 minuten onder in water.
Haal hem uit het water en leg de kabeljauwfilet erin.
Meng de selderij, tomaten, zout en peper door elkaar.
Verdeel dit mengsel over de kabeljauw.
Leg de blokjes courgette erop.
Strooi de geraspte kaas erover.
Plaats het deksel op de Römertopf.
Zet de pot in het midden van de oven.
Schakel de oven in op 200°C.
Laat het gerecht in circa 40 minuten gaar worden.
Serveer warm met pasta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk met volkoren spaghetti of tagliatelle en een groene salade.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
260
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden