Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zachte scholfilet met limoenboter en wortelpuree
Een verfijnd visgerecht met fris-zure limoenboter en romige wortelpuree, perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Citrusrasp
Koekenpan
Pan met deksel
staafmixer
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
bieslook
heel fijngeknipt
▢
50
g
roomboter
▢
600
g
scholfilets
▢
600
g
winterwortel
▢
75
ml
slagroom
▢
Peper
versgemalen
▢
Zout
▢
1
limoen
Instructies
Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen.
Snijd de wortels in plakjes en kook ze in een pan met weinig water en wat zout in 15 minuten gaar.
Boen de limoen schoon en rasp er een ½ eetlepel groene schil af.
Pers de limoen uit.
Smelt de boter in een koekenpan en roer 1 eetlepel limoensap en de ½ eetlepel geraspte limoenschil erdoor.
Leg de scholfilets erin en smoor ze afgedekt in 8-10 minuten heel zachtjes gaar.
Giet de worteltjes af en schenk de slagroom en 2-3 eetlepels kookvocht erbij.
Pureer de worteltjes met de staafmixer tot een gladde puree.
Voeg zout en peper toe en warm de wortelpuree nog even zachtjes door.
Schep de puree op vier borden en leg de scholfilets erop.
Kook het smoorvocht op hoog vuur even in en schep het over de scholfilets.
Strooi het bieslook erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met risotto.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
390
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden