Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalm- en Rivierkreeftjesstoofpot met Gele Rijst
AllerHande 10 2005
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
Ingrediënten
▢
200
g
gele rijst
pak à 325 g
▢
1
groene paprika
in reepjes gesneden
▢
2
eetlepels
olie
▢
200
g
diepvriestuinerwten
▢
200
g
gerookte zalmsnippers
▢
1
bakje
rivierkreeftjes
100 g
▢
3
eetlepels
Japanse sojasaus
Instructies
Kook de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de paprikareepjes gedurende 2 minuten.
Voeg de diepvriestuinerwten toe aan de pan en verwarm de groenten afgedekt nog 3 minuten op halfhoog vuur.
Schep de gerookte zalmsnippers en rivierkreeftjes door de warme groenten.
Breng het mengsel op smaak met de Japanse sojasaus en peper, en verwarm het geheel nog 1 minuut.
Serveer de gele rijst met de vis- en groentenstoofpot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
DitJapanse gerecht kan goed worden gecombineerd met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
/
Vis
/
Zalm
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Japan
Geschikt voor Dieët:
Tarwevrij