Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalm met groene kool
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
groene kool
▢
3
el.
olijfolie
▢
400
gram
verse zalmmoten
▢
zout
▢
vers gemalen peper
▢
2
el.
sojasaus
▢
2
el.
oestersaus
▢
2
knoflookteentjes
▢
1
el.
gembersiroop
▢
1
el
sesamolie
Instructies
Snij de kool in dunne reepjes en was ze.
Verhit de helft van de olie en bak de zalm aan beide kanten in ca. 6 min. gaar.
Bestrooi met zout en peper
Verhit intussen de rest van de olie in een wok en roerbak de kool tot deze zacht wordt.
Voeg de oestersaus en de sojasaus toe aan de kool.
Pel de knoflook en pers deze uit boven het koolmengsel.
Voeg de gembersiroop en de sesamolie toe aan het groentemengsel.
Serveer de zalm met de roergebakken kool.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveerttip:
Lekker met gekookte witte & wilde rijst en geroosterd sesamzaad
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis