Voeg de tijm, laurier en een scheutje water of bouillon toe.
Laat het geheel 10 minuten zachtjes smoren en afkoelen.
Kruid de zalm met peper en zout.
Leg het groentemengsel op één helft van de zalm, dek af met de andere helft.
Bind de zalmfilets samen met keukengaren.
Laat 1 uur in de koelkast intrekken.
Bestrijk de zalm met olijfolie.
Rooster in 20–30 minuten op de barbecue of in de grillpan gaar en bruin.
Kook de tagliatelle beetgaar met wat olijfolie en zout.
Giet af, doe terug in de pan.
Voeg de crème fraîche en fijngehakte basilicum toe.
Laat zachtjes doorkoken en breng op smaak met peper en zout.
Schep de pasta in voorverwarmde diepe borden.
Verwijder het keukengaren en snijd de zalm in mooie stukken.
Leg de zalm op de pasta en garneer met een topje basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Garneer met een extra blaadje basilicum of serveer met een partje citroen voor extra frisheid.Wijnadvies:Een koel geserveerde Gallo White Zinfandel rosé uit Zuid-Frankrijk is een frisse tegenhanger voor dit romige gerecht.