Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalm op Parijse wijze
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
2
moten
zalm
▢
150
gram
doperwten
diepvries
▢
½
rode ui
▢
12
kapertjes
▢
1
liter
groentebouillon
▢
2
el
mayonaise
▢
peterselie
▢
zout
▢
peper
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Snijd de peterselie zeer fijn.
Halveer de ui.
Snijd halve ringen van één helft.
Verwarm de bouillon tot tegen de kook aan.
Pocheer de zalm gedurende 3 minuten.
Haal de zalm uit de bouillon met behulp van een spaan en bewaar in een stuk aluminiumfolie.
Verwarm de bevroren doperwten in de bouillon tot ze ontdooid en warm zijn.
Zet zo nodig de warmtebron hoger.
Meng intussen de mayonaise met de peterselie en voeg een klein beetje zout en peper toe.
Maak de borden op.
Leg een moot zalm op het bord.
Bedek deze met een lepel peterselie-mayonaise en leg hier een paar uienringen en wat kapertjes op.
Verdeel de doperwten over de borden naast de zalm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Frankrijk