Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalm Ovenschotel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
1
flinke
ui
dun gesneden in ringen
▢
2
grote
groene paprika's
zaad en zaadlijsten verwijderd, dun gesneden in ringen
▢
Zout
▢
Peper naar smaak
▢
4
zalmsteaks
ongeveer 2½ cm dik
▢
1
citroen
in schijfjes gesneden
▢
½
bosje
verse peterselie
fijngehakt
Instructies
Verhit de olijfolie in een vuurvaste pan en fruit hierin de geperste knoflook en de ringen ui en
paprika gedurende ongeveer 7 minuten.
Voeg zout, peper en een scheutje water toe en laat het geheel enkele minuten zachtjes pruttelen.
Haal de meeste groenten uit de pan en leg de zalmsteaks op de bodem van de pan.
Schik het groentemengsel bovenop de zalm.
Leg de schijfjes citroen en de fijngehakte peterselie bovenop de groenten.
Dek de schotel af met aluminiumfolie en bak de vis in een voorverwarmde oven (180 ºC) gedurende ongeveer 30 minuten, tot de zalm gaar is.
Serveer de ovenschotel warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vis
/
Zalm