Deze verfijnde zalm-schol terrine met spinazie is een prachtig en heerlijk voorgerecht voor een feestelijk diner. Licht en smaakvol, met een romige textuur en een vleugje pit van groene peperkorrels.
Snijd de scholfilet schuin in dunne plakjes en de zalmfilet in repen.
Meng de eidooiers en slagroom in een kom.
Breng op smaak met zout en peper.
Blancheer de spinazieblaadjes gedurende 30 seconden in kokend water en laat ze uitlekken.
Vet een kleine paté- of cakevorm in met olie.
Bekleed de vorm met spinazie en schenk een beetje van het roommengsel op de bodem.
Maak lagen met scholfilet, zalmrepen en af en toe groene peperkorrels, steeds een beetje roommengsel ertussen strijken.
Eindig met een laagje roommengsel.
Dek de vorm af en verzwaar deze licht.
Zet de vorm in een ovenschaal met heet water (au bain-marie) en bak in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, totdat de terrine stevig is.
Laat de terrine afkoelen en serveer op kamertemperatuur in plakken, met mayonaise.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past perfect bij deze visterrine. De frisse zuren complementeren de delicate vis en spinazie, en vormen een mooie balans met de romige textuur van het gerecht.