Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalm Spinazierolletjes met Kruidenroomkaas
Heerlijke zalm spinazierolletjes met kruidenroomkaas, perfect als voorgerecht of lichte snack voor een feestelijke maaltijd.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Ovenschaal (32 x 39 cm)
Ingrediënten
▢
150
g
diepvriesspinazie
▢
4
eieren
▢
100
ml
melk
▢
100
ml
mineraalwater met koolzuur
▢
100
g
bloem
▢
Zout
▢
Peper
▢
50
g
geraspte kaas
▢
200
g
kruidenroomkaas
▢
300
g
gerookte zalm
dunne plakken
▢
Citroensap
▢
Dille
optioneel
▢
Peterselie
optioneel
Instructies
Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk goed droog.
Hak de spinazie grof.
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een ovenschaal met bakpapier.
Meng de eieren, melk, mineraalwater en bloem.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer de spinazie en geraspte kaas door het beslag.
Vet het bakpapier in en verdeel het beslag gelijkmatig over de ovenschaal.
Bak 17-20 minuten in de oven en laat het daarna afkoelen.
Roer de roomkaas glad en strijk deze over de pannenkoek.
Verdeel 200 g zalm erover en besprenkel met citroensap.
Rol de pannenkoek op met behulp van het bakpapier en snijd in stukken.
Garneer de rolletjes met overgebleven zalm, peterselie en dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer deze rolletjes met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio voor een licht en elegant diner.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.3
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
/
Notenvrij
Feestdagen etc
Picknick