Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalm Teriyaki - Japanse Zalmsteak
Geniet van deze heerlijke Japanse zalm teriyaki, perfect gemarineerd en gegrild, geserveerd met frisse waterkers en fijn gesneden prei.
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grillrooster
kwast
Kom voor marinade
koksmes
Ingrediënten
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
theelepel
saké
▢
1
eetlepel
mirin
▢
2
eetlepels
Kikkoman sojasaus
▢
4
stukken zalmfilet á 175 g
▢
Waterkers
voor garnering
▢
Prei
ragfijn gesneden, voor garnering
▢
Olie
voor het inkwasten
Instructies
Teriyakisaus:
Vermeng in een kom de suiker, saké, sojasaus en mirin.
Roer goed tot de suiker volledig is opgelost.
Marineren:
Leg de zalmfilets in de teriyakisaus en laat ze 10-15 minuten marineren.
Zorg dat de filets goed bedekt zijn met de saus.
Voorbereiding grill:
Laat de gemarineerde zalmfilets uitlekken en bewaar de teriyakisaus.
Grillen:
Kwast de zalmfilets in met olie en leg ze met de velkant naar boven op het grillrooster.
Grill de filets gedurende 4-5 minuten tot de bovenkant begint te verkleuren.
Inkwasten:
Kwast de filets in met de teriyakisaus en draai ze om op het rooster.
Herhaal dit proces meerdere keren tot de zalmfilets volledig gaar zijn en een glanzende laag teriyakisaus hebben.
Serveren:
Garneer de zalmfilets met verse waterkers en ragfijn gesneden prei voor een frisse en knapperige touch.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte, fruitige sake past perfect bij deze zalm teriyaki.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Zalm
Land van herkomst
Japan