Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalm Wellington met bieslookroomkaas
Een elegante Zalm Wellington met bieslookroomkaas, perfect voor een feestelijke maaltijd.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Total time
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Oven
Ingrediënten
▢
1
pak
bladerdeeg
diepvries
▢
1
eetlepel
bloem
▢
1
ei
▢
100
gram
roomkaas met bieslook
▢
400
gram
zalmfilet
in 2 gelijke stukken
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Laat het bladerdeeg ontdooien op een met bloem bestoven werkvlak.
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol de helft van het bladerdeeg uit tot een rechthoek van 30 x 20 cm.
Leg op de bakplaat en prik er gaatjes in.
Rol de rest van het deeg uit tot dezelfde grootte.
Bestrooi de zalm met zout en peper.
Bestrijk de zalm met roomkaas en leg op het deeg.
Klop het ei los met water en bestrijk de randen van het deeg.
Maak inkepingen in de tweede deeglap.
Leg over de zalm en druk de randen aan.
Bestrijk met ei.
Bak 30 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met Hollandse roerbakmix. Maak kleine zalmpakketjes door de zalm te halveren. Garneer met bieslook.
Wijnadvies:
Viré Classé.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Ovenschotel
/
Vis
Land van herkomst
Engeland
/
Fusion
/
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden