Breng in een pan het water, de witte wijn, uien, tijm, laurierblad, zout en peper aan de kook.
Laat 20 minuten koken.
Pocheer de zalmmoten 10 minuten in de kokende court-bouillon.
Laat de vis afkoelen in de bouillon.
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
Kook de eieren hard in 10 minuten en laat ze afkoelen.
Meng de mayonaise met tomatenpuree tot een roze saus.
Snijd de olijven in stukjes en de paprika in blokjes.
Maal de zalm fijn in een mixer.
Voeg de gekookte rijst, olijven, paprika en in blokjes gesneden eieren toe aan de gemalen zalm.
Meng de roze mayonaise door het zalmmengsel en breng op smaak met zout en peper.
Maak een cakevorm vochtig en vul deze met het zalmmengsel.
Druk goed aan en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Leg blaadjes sla op een serveerschaal en stort het zalmbrood erop.
Garneer met verse peterselie en extra olijven naar wens.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse groene salade en een knapperig stokbrood voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay.