Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmburgers met Citroenpasta en Sugar Snaps
Porties:
2
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Koekenpan
Ingrediënten
▢
2
x 250 g verse zalmfilet
▢
1
komkommer
▢
½
citroen
▢
1
ei
losgeklopt
▢
2
eetlepels
mosterd
▢
50
g
boter
▢
300
g
spaghetti
▢
1
schaaltje
sugar snaps
200 g
▢
2
bosuitjes
in ringetjes gesneden
Instructies
Snijd de zalm in plakjes en hak deze grof in een keukenmachine of met een mes.
Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd in plakjes.
Rasp de schil van de halve citroen en pers het sap uit.
Meng in een kom de zalm goed met het losgeklopte ei, mosterd en zout en peper naar smaak.
Vorm van het mengsel 4 dikke zalmburgers.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de zalmburgers op matig hoog vuur in 8-10 minuten gaar, keer ze halverwege voorzichtig om.
Roer de citroenrasp en -sap door het bakvet van de zalmburgers.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Smelt in een pan met dikke bodem 25 g boter en schep de sugar snaps en 1 eetlepel water erdoor.
Stoof afgedekt 5 minuten zachtjes.
Voeg de komkommer en bosuitjes toe aan de sugar snaps.
Breng op smaak met zout en peper en laat alles afgedekt nog 3-4 minuten zachtjes stoven.
Laat de spaghetti uitlekken en schep het bakvet met citroen erdoor.
Serveer de zalmburgers met citroenpasta en sugar snaps.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze zalmburgers met citroenpasta en sugar snaps combineren goed met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
780
kcal
|
koolhydraten:
69
g
|
Protein:
48
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Zalm
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Zout arm