Een lichte en verfijnde zalmcarpaccio, gemarineerd in frisse grapefruit en geserveerd met avocado en kappertjes. Perfect voor een stijlvol voorgerecht.
Verwijder eventuele donkere delen van de vis voor een mooiere presentatie.
Schil de grapefruit dun en snijd de schil in zeer dunne reepjes.
Kook de reepjes kort in kokend water en spoel ze daarna direct koud af.
Pers de grapefruit uit en vang het sap op in een kom.
Breng het sap op smaak met een snufje cayennepeper.
Leg de zalmplakjes in een enkele laag in een schaal en giet het grapefruitsap eroverheen.
Dek de schaal af en zet het 1 uur in de koelkast om de zalm te laten marineren.
Verdeel de plukjes lollo bionda over borden.
Leg de gemarineerde zalmplakjes op de lollo bionda en schenk de overgebleven marinade erover.
Verdeel de blokjes avocado en de kleine kappertjes gelijkmatig over de zalm.
Garneer met de gekookte reepjes grapefruitschil en takjes dille, indien gewenst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een volle droge witte wijn zoals een Chablis past uitstekend bij deze zalmcarpaccio. De frisheid en mineraliteit van de wijn complementeren de smaken van het gerecht.