Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmcarpaccio met Grapefruit en Avocado
Deze verfijnde zalmcarpaccio combineert de frisheid van grapefruit met de romigheid van avocado en een vleugje cayennepeper. Perfect als elegant voorgerecht!
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
scherp mes
snijplank
citruspers
Ingrediënten
▢
400
g
zalmfilet
zonder vel en graten
▢
1
grote
roze grapefruit
▢
Cayennepeper naar smaak
▢
¼
krop
lollo bionda
in plukjes
▢
1
rijpe
avocado
in kleine blokjes
▢
2
eetlepels
kleine kappertjes
▢
Takjes
dille
optioneel
Instructies
Snijd de zalm met een scherp mes in dunne plakjes en verdeel deze over vier borden.
Pers de grapefruit uit en sprenkel het sap over de zalm.
Bestrooi licht met cayennepeper naar smaak.
Verdeel de lollo bionda, avocado en kappertjes over de carpaccio.
Garneer eventueel met takjes dille voor extra smaak en een mooie presentatie.
Laat de carpaccio ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met versgebakken stokbrood en een lichte citrussalade.
Wijnadvies:
Bij deze carpaccio past een
volle, droge witte wijn
zoals een
Chablis
of een
Sauvignon Blanc
, die de frisheid van de grapefruit en zalm benadrukken.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
32
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
/
Zalm
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Feestdagen etc
Kerst