Meng peper, zeezout, suiker en grofgehakte dille en wrijf de zalm ermee in.
Leg de twee stukken zalm op elkaar in een bak.
Plaats een plankje of hard plastic erop met een gewicht.
Laat de zalm minstens 24 uur marineren in de koelkast.
Keer af en toe om en schep het vocht erover.
Verwijder voor gebruik deels de kruiden en snijd de zalm in dunne plakken (zonder vel).
Meng mayonaise met slagroom, mosterd, honing en fijngehakte dille tot saus.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Fris de rucola op in koud water en droog goed.
Meng de sla met de dressing.
Verdeel de sla over gekoelde borden.
Drapeer de plakjes zalm over de sla.
Garneer met verse kruiden en wat extra sla.
Voeg als laatste de saus toe.
Serveer met warm ciabattabrood en eventueel extra saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Garneer met extra dille en serveer in gekoelde borden voor een luxe uitstraling.Wijnadvies: Een frisse Muscadet uit de Loire sluit perfect aan bij de zachte smaak van de zalm.