Was de zuring, knijp het overtollige vocht eruit en hak fijn.
Maak de zalmfilets schoon door de huid en eventuele graten te verwijderen.
Leg de zalmfilets op een stuk aluminiumfolie.
Verdeel een beetje gehakte zuring over elke filet.
Breng op smaak met peper en zout.
Strooi enkele venkelzaadjes over de vis.
Leg op elke filet een klontje boter en een schijf citroen.
Vouw de aluminiumfolie dicht, maar laat wat ruimte tussen de vis en de folie.
Leg de papillotten op een vuurvaste schotel en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Serveer direct in de papillotten, zodat de aroma’s goed behouden blijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse maître d'hôtel-boter van peterselie, citroensap, peper en zout voor extra smaak.Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals Vouvray of een elegante witte Graves past perfect bij dit gerecht.