Maak de limoenboter door de roomboter glad te roeren en luchtig te kloppen.
Voeg het limoensap toe en breng op smaak met chilipoeder, peper en zout.
Roer tot het limoensap volledig is opgenomen.
Schep de boter op aluminiumfolie, rol op tot een staaf en sluit de uiteinden.
Laat opstijven in de koelkast.
Snijd de citrusvruchten in partjes.
Meng de partjes met poedersuiker, munt en citroensap en laat marineren op kamertemperatuur.
Kruid de zalmfilets met peper en zout en leg in een ovenschaal.
Besprenkel met olijfolie.
Snijd de limoenboter in plakjes en leg de helft op de zalm.
Bak de zalm circa 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Leg de zalm op warme borden en verdeel de overige limoenboter erop.
Serveer de citrusvruchtensalade apart en garneer met plakjes kiwi.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met krokant brood of een schep couscous en garneer met extra muntblaadjes voor een frisse touch.Wijnadvies: Een frisse sauvignon blanc of lichte witte landwijn past perfect bij dit citrusrijke visgerecht.