Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmfilet met rode paprikasaus
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
▢
2
rode paprika's
▢
1
sjalotje
▢
60
g
boter of margarine
▢
2
eetlepels
witte vermouth
▢
1
theelepel
dragon
▢
1
dl
visfond
pot á 380 ml, AH,
▢
2
eetlepels
zalmpaté
worstje á 125 g, wijnen,
▢
1
bekertje
crème fraîche
200 ml,
▢
zout
peper,
▢
400
gr
zalmfilet
Instructies
Paprika's wassen en 8 dunne ringen eraf snijden.
Rest van paprika schoonmaken en klein
snijden. Sjalotje pellen en snipperen.
In kleine pan 20 g boter smelten.
Sjalot en paprikastukjes erdoor schepen en afgedekt ca. 3 minuten zachtjes smoren.
Vermouth, dragon en fond toevoegen.
Aan de kook brengen en onafgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten doorkoken.
Intussen zalmpaté en 1/4 deel van crème fraîche door elkaar roeren.
Met staafmixer of in keukenmachine fond-paprikamengsel tot gladde saus pureren.
Rest van crème fraîche erdoor roeren.
Saus onafgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten doorkoken tot licht gebonden saus ontstaat.
Op smaak brengen met zout en peper (= paprikasaus).
Vier borden voorverwarmen.
In koekenpan rest van boter verhitten.
Zalmfilets erin leggen.
Zalmfilets op halfhoog vuur in ca. 7 minuten net gaar bakken, halverwege keren.
Bestrooien met zout en peper.
Paprikasaus op borden scheppen.
Zalmfilets erin leggen.
Zalmpaté-roommengsel erop scheppen.
Garneren met paprikaringen.
Serveren met sugar snaps en aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Zalm