Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmfilet met shii-take
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
100
g
shii-take
▢
6
bosuitjes
▢
1
eetlepel
balsamicoazijn
▢
1
eetlepel
sojasaus
Chinese Emperor,
▢
1
theelepel
aardappelzetmeel
▢
400
gr
zalmfiletzout
▢
peper
▢
3
eetlepels
boter
of margarine,
Instructies
Shii-take schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden.
Bosui wassen, schoonmaken en in stukken van ca. 3 cm lengte snijden.
In kommetje azijn, sojasaus, aardappelzetmeel en 2 eetlepels water door elkaar roeren.
Zalmfilet bestrooien met zout en peper.
In pan boter verhitten.
Zalmfilet in ca. 6 minuten gaar bakken, halverwege keren.
Zalmfilet uit pan op bord scheppen.
In dezelfde pan bosui en shii-take al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
Sojasausmengsel erdoor roeren.
Zalmfilet over vier borden verdelen.
Shii-takemengsel erop scheppen.
Serveren met aardappelkroketjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Zalm