Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmfilet op courgette en tomaten
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
zalmfilet
a 150 gr.
▢
sap van 1/2 citroen
▢
2
el.
plantaardige olie
▢
zout
▢
peper
▢
350
gram
courgettes
kleine
▢
1
klein teentje
knoflook
▢
300
gram
vleestomaten
▢
1
tl
tijm
verse
Instructies
Zalmfilets afspoelen en droogdeppen.
Eventueel graten verwijderen.
Besprenkelen met citroensap, bestrooien met zout en peper en afgdekt in de koelkast zetten.
De courgettes wassen, de steel verwijderen, in de lengte in vieren snijden en in stukjes snijden.
De knoflook schoonmaken.
Kokend water over de tomaten gieten, pellen en in vieren snijden, daarbij het krooontje verwijderen.
Het vruchtvlees in stukken snijden.
De helft van de olie in een koekenpan verhitten.
De courgette kort bakken.
De knoflook erboven uitpersen en het vuur lager zetten.
De tomaten toevoegen, erdoor mengen en alles op smaak brengen met peper en zout en tijm. Met deksel op de pan gedurende 10 min. laten smoren.
Ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag verhitten.
De zalmfilets erin leggen het vuur beetje lager zetten.
Aan beide kanten ca. 4 min. bakken. Voorzichtig omdraaien!
De groente nogmaals op smaak brengen en op voorverwarmde borden scheppen.
De zalmfilets erop leggen en serveren met aardappelen met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Vervang zalm door kabeljauw of roodbaars
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
Nederland